formarajzkötésrajzfestéslámpásoklónemez labda

Diákjainknak

Befektetés a jövőbe

Új Magyarország

Nyertes pályázatok

nfü

„Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása”
HATÁRTALANUL! program Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek pályázat keretében iskolánk 1.440.000 Ft   támogatást kapott.5 015 200 Ft


HATÁRTALANUL! program Tanulmányi kirándulás pályázat keretében iskolánk 1.440.000 Ft támogatást kapott.
A pályázati pénznek köszönhetően hetedik és nyolcadik osztályos tanulóink októberben  kilenc napott töltöttek Erdélyben.
A Waldorf-pedagógia a teljes emberi személyiség kibontakoztatásának szolgálatában áll.
Célja, hogy a gyermeket korának megfelelő testi, lelki és szellemi fejlődésében elősegítve
bevezesse az emberiség kultúrájába.

(Rudolf Steiner)Német nyelvtanár álláspályázat!
Osztálytanító álláspályázat!
Óvónő állásajánlat!

Filmajánló

FacebookTwitteriWIW
Ég és föld között – Antropozófia napjainkban
Christian Labhart filmje
(magyar, német, francia, angol, spanyol, és orosz feliratozással)

Himmel und ErdeÉg és föld között címmel Christian Labhart svájci rendező dokumentumfilmet készített a mai gyakorlati életben megjelenő antropozófiáról. Egyiptomi, svájci és németországi helyszíneken euritmista, politikai aktivista, újságíró, biodinamikus gazda, a Goetheanum elnökségi tagja, waldorf-tanár beszél a filmben arról, milyen értékek alapján éli az életét, s végzi a munkáját, mit adott neki mindehhez az antropozófia. Egy antropozófus családban nevelkedett, valamikori waldorf-diák arról számol be, miért fordított hátat az antropozófiának. A film 2009-ben készült, 2010-ben svájci, németországi és ausztriai mozik vetítették. 2010 októberében jelent meg egyszerre több országban, több nyelvű (német, francia, angol, spanyol, orosz és magyar) feliratozással a DVD-változata.

„Hosszú heteken át utazgattam Európában és Egyiptomban, jártam iskolákban, kórházakban, gazdaságokban, szociális otthonokban, akciócsoportoknál, ezoterikusoknál, a Goetheanumban, és olyanoknál, akik ennek hátat fordítottak. Megtapasztaltam, milyen sokféle módon alkalmazzák a gyakorlati életben az első látásra egységes antropozófiai világnézetet. A hét főszereplőt nem didaktikus megfontolások alapján választottam ki. Embereket és nem projekteket akartam bemutatni, és nem állt szándékomban az antropozófiai mozgalom átfogó dokumentálása. A forgatás és vágás során borotvaélen táncoltunk a vita és az udvari jelentés, az olcsó ízekre szedés és az otromba propaganda között. A film nem ad definitív válaszokat. Reményeim szerint lehetőséget nyújt a közönségnek, hogy a maga módján közeledjen ehhez a vitatott témához.”
(Christian Labhart)

A 84 perces német nyelvű film gyönyörű képeivel, izgalmas ellenpontozásával tartalmas szórakozást kínál, az elgondolkodtató felvetésekkel pedig jó beszélgetésekhez, előrevivő vitákhoz nyújt lehetőséget.


A filmről a www.zwischenhimmelunderde.ch honlapon találhatók információk.

Magyarországon forgalmazza a Wadrózsa Pedagógiai Műhely Egyesület, Győrsövényház.
96/531-003 06 20/430 4458
vadrozsawaldorf@gmail.com

A DVD ára 3000 Ft.

Rendelési igényekkel a fenti elérhetőségeken keressék/keressétek Egyesületünket!

Üdvözlettel: Szalóczi Viktória, a magyar felirat fordítója