formarajzkötésrajzfestéslámpásoklónemez labda

Diákjainknak

Védőháló a családokértBefektetés a jövőbe

Új Magyarország

Nyertes pályázatok

nfü

„Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása”
intézményünk 5 015 200 Ft támogatást kapott


HATÁRTALANUL! program Tanulmányi kirándulás pályázat keretében iskolánk 1.440.000 Ft támogatást kapott.
A pályázati pénznek köszönhetően hetedik és nyolcadik osztályos tanulóink októberben  kilenc napott töltöttek Erdélyben.
A Waldorf-pedagógia a teljes emberi személyiség kibontakoztatásának szolgálatában áll.
Célja, hogy a gyermeket korának megfelelő testi, lelki és szellemi fejlődésében elősegítve
bevezesse az emberiség kultúrájába.

(Rudolf Steiner)
Osztálytanító álláspályázat!

Filmajánló

FacebookTwitteriWIW
Ég és föld között – Antropozófia napjainkban
Christian Labhart filmje
(magyar, német, francia, angol, spanyol, és orosz feliratozással)

Himmel und ErdeÉg és föld között címmel Christian Labhart svájci rendező dokumentumfilmet készített a mai gyakorlati életben megjelenő antropozófiáról. Egyiptomi, svájci és németországi helyszíneken euritmista, politikai aktivista, újságíró, biodinamikus gazda, a Goetheanum elnökségi tagja, waldorf-tanár beszél a filmben arról, milyen értékek alapján éli az életét, s végzi a munkáját, mit adott neki mindehhez az antropozófia. Egy antropozófus családban nevelkedett, valamikori waldorf-diák arról számol be, miért fordított hátat az antropozófiának. A film 2009-ben készült, 2010-ben svájci, németországi és ausztriai mozik vetítették. 2010 októberében jelent meg egyszerre több országban, több nyelvű (német, francia, angol, spanyol, orosz és magyar) feliratozással a DVD-változata.

„Hosszú heteken át utazgattam Európában és Egyiptomban, jártam iskolákban, kórházakban, gazdaságokban, szociális otthonokban, akciócsoportoknál, ezoterikusoknál, a Goetheanumban, és olyanoknál, akik ennek hátat fordítottak. Megtapasztaltam, milyen sokféle módon alkalmazzák a gyakorlati életben az első látásra egységes antropozófiai világnézetet. A hét főszereplőt nem didaktikus megfontolások alapján választottam ki. Embereket és nem projekteket akartam bemutatni, és nem állt szándékomban az antropozófiai mozgalom átfogó dokumentálása. A forgatás és vágás során borotvaélen táncoltunk a vita és az udvari jelentés, az olcsó ízekre szedés és az otromba propaganda között. A film nem ad definitív válaszokat. Reményeim szerint lehetőséget nyújt a közönségnek, hogy a maga módján közeledjen ehhez a vitatott témához.”
(Christian Labhart)

A 84 perces német nyelvű film gyönyörű képeivel, izgalmas ellenpontozásával tartalmas szórakozást kínál, az elgondolkodtató felvetésekkel pedig jó beszélgetésekhez, előrevivő vitákhoz nyújt lehetőséget.


A filmről a www.zwischenhimmelunderde.ch honlapon találhatók információk.

Magyarországon forgalmazza a Wadrózsa Pedagógiai Műhely Egyesület, Győrsövényház.
96/531-003 06 20/430 4458
vadrozsawaldorf@gmail.com

A DVD ára 3000 Ft.

Rendelési igényekkel a fenti elérhetőségeken keressék/keressétek Egyesületünket!

Üdvözlettel: Szalóczi Viktória, a magyar felirat fordítója