formarajzkötésrajzfestéslámpásoklónemez labda

Diákjainknak

Befektetés a jövőbe

Új Magyarország

Nyertes pályázatok

nfü

„Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása”
intézményünk 5 015 200 Ft támogatást kapott


HATÁRTALANUL! program Tanulmányi kirándulás pályázat keretében iskolánk 1.440.000 Ft támogatást kapott.
A pályázati pénznek köszönhetően hetedik és nyolcadik osztályos tanulóink októberben  kilenc napott töltöttek Erdélyben.
A Waldorf-pedagógia a teljes emberi személyiség kibontakoztatásának szolgálatában áll.
Célja, hogy a gyermeket korának megfelelő testi, lelki és szellemi fejlődésében elősegítve
bevezesse az emberiség kultúrájába.

(Rudolf Steiner)
Osztálytanító álláspályázat!

Az iskola bemutatása

FacebookTwitteriWIW
Iskolánk 2008 szeptemberében indult, lelkes szülők és tanárok együttes akaratával.

A Győr, Mosonmagyaróvár és Csorna közti háromszögben fekszik, a Fertő-Hanság Nemzeti Park mellett, Győrsövényházon, egy kis barátságos faluban. Az épület valaha uradalmi épület volt. A megmaradt nagy gesztenyefasor, amely az iskolaépülethez vezet, és a mögöttünk lévő erdő ma is varázslatossá teszi a helyet. Van iskolakertünk, amelyben rengeteg cukkini és tök termett! Mellettünk lovarda működik, 15 perces sétával pedig a nádassal övezett Fehér-tóhoz érünk, amely a költöző madarak pihenőhelye. Télen ide járunk korcsolyázni a gyerekekkel.
Vadózsa Waldorf Iskola Győrsövényháza

Az iskolához két sportpálya, egy nagy játszótér és egy külön épületben működő tornaterem tartozik. Folyamatban van a kézműves műhely kialakítása is. Az intézményben lévő főzőkonyha kedvező áron biztosítja a gyerekek számára a finom, házias ebédet. Az alapanyagot a rábcakapi biogazdaságból kapjuk.

Jelenleg 1-8. évfolyamon tanítunk. Mindegyik osztálytanítónk végzett Waldorf-tanár, több éves waldorf-iskolai tanítási gyakorlattal és tapasztalattal. A helyi önkormányzattal, polgármesterrel jó kapcsolatunk van, a helyiek szívesen fogadják a faluban letelepedni vágyó fiatalokat.

Diákjaink Győrből és környékéről, Mosonmagyaróvárról és annak körzetéből járnak hozzánk. Győrből és Mosonmagyaróvárról  a Kisalföld Volán iskolabusz járata hozza reggel a gyerekeket és viszi őket vissza délután. Az egészséges természeti és pedagógiai környezet bőven kárpótolja a gyerekeket az utazásért.

2010-ben, független szakmai minősítő eljárás eredményeként, Kiválóra minősített művészetoktatási tevékenységet végző intézménnyé váltunk, zeneművészeti, táncművészeti, képző-és iparművészeti ágban.

Iskolánk fenntartója a Wadrózsa Pedagógiai Műhely Egyesület. Az intézmény fenntartását állami normatíva és szülői hozzájárulás fedezi.

A környékbeli és a már idejáró családokban felmerült az igény, hogy óvodáskorú gyermekeik számára is lehetővé tegyék a Waldorf-szellemiségű nevelést. 2010 szeptemberében megnyílt a Waldorf-óvoda.
Vadrózsa Waldorf Vadrózsa Waldorf

A Waldorf-pedagógiáról, iskolánk pedagógiai munkájáról részletes ismertető található a SZÜLŐK KÖNYVE dokumentumban.