formarajzkötésrajzfestéslámpásoklónemez labda

Diákjainknak

Védőháló a családokértBefektetés a jövőbe

Új Magyarország

Nyertes pályázatok

nfü

„Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása”
intézményünk 5 015 200 Ft támogatást kapott


HATÁRTALANUL! program Tanulmányi kirándulás pályázat keretében iskolánk 1.440.000 Ft támogatást kapott.
A pályázati pénznek köszönhetően hetedik és nyolcadik osztályos tanulóink októberben  kilenc napott töltöttek Erdélyben.
A Waldorf-pedagógia a teljes emberi személyiség kibontakoztatásának szolgálatában áll.
Célja, hogy a gyermeket korának megfelelő testi, lelki és szellemi fejlődésében elősegítve
bevezesse az emberiség kultúrájába.

(Rudolf Steiner)
Osztálytanító álláspályázat!

Cikk a Kisalföldben iskolánkról

2014.02.09.
FacebookTwitteriWIW
Küldés e-mailben Nyomtatás Keresés Vissza


Új buszvonalat jártak ki a szülők
Járat indult Mosonmagyaróvár és
Győrsövényház között

Hatodik éve működik a Vadrózsa Waldorf Iskola és Óvoda Győrsövényházon.

Az intézmény megvetette lábát a tóközi településen: sikerét, népszerűségét mutatja, hogy az első esztendő 30 körüli gyermeklétszámát mára megháromszorozták, s így csaknem száz diák és óvodás jár hozzájuk.

A beiratkozottak között sokan Győrben, Mosonmagyaróváron, illetve a két város vonzáskörzetében élnek. Győrsövényházon olyan tanári és szülői közösség jött létre, amely magasra teszi a mércét. 

Kiss Emília iskolaképviselő-igazgató lapunknak hangsúlyozta, hogy Győrből régóta jó a menetrend szerinti autóbusz-közlekedés, s néhány hete ugyanez igaz a mosonmagyaróvári irányra is. A gyerekek ráadásul mindvégig pedagógus felügyelete mellett utaznak.

Fűzfa Zoltán, az intézményt fenntartó egyesület elnöke, három gyermeket nevelő szülő ennek hátteréül kifejtette, hogy a Kisalföld Volánt keresték meg a közlekedési problémával, Mosonmagyaróvár felől ugyanis nem indultak buszok Győrsövényházra. 

A közlekedési vállalat szakemberei felmérték az utazási igényt, s január 6-tól menetrend szerinti járatot indítottak Mosonmagyaróvár–Lébény–Győrsövényház útvonalon a reggeli és a délutáni órákban. A buszra nem csak gyerekek szállhatnak fel, így az a győrsövényházi lakosoknak is közvetlen utazási lehetőséget biztosít a szomszédos Lébény, valamint a Lajta-parti város irányában.

„Évekkel ezelőtt magam is tanítottam egy, az ország másik felében lévő Waldorf-iskolában, így a módszert már régóta ismerem. Nem volt kérdés számomra, hogy gyermekeimet is ilyen rendszerű oktatási intézményben szeretném taníttatni. Több iskolát megismerve azt tapasztaltam, hogy nagy különbség van az iskolák között. 

A Waldorf-kerettanterv alkalmazása még nem feltétlenül jelenti azt az oktatási minőséget, szellemi tartalmat, értéket, amit a Waldorf- intézmények hivatottak képviselni a világban. Győrsövényházon olyan tanári és szülői közösség jött létre, amely magasra teszi a mércét. Az ott tanító, sokéves Waldorf-tapasztalattal rendelkező tanári kollégium olyan színvonalú nevelést-oktatást kínál, amiért megéri fél órát utazni a gyerekeknek" – fogalmazott Fűzfa Zoltán.

Győrsövényházon a Waldorf-iskola mellett a Kónyi Deák Ferenc Általános Iskola tagintézményeként alsó tagozatos, hagyományos pedagógiai rendszerű iskola is működik. 

A környezet mindkettő számára ideális, hiszen az épület egy csaknem háromhektáros parkerdő szélén, a Fertő–Hanság Nemzeti Park tőszomszédságában helyezkedik el.


cikk megtekintése:
http://www.kisalfold.hu/rabakozi_hirek/uj_buszvonalat_jartak_ki_a_szulok/2368712/