A Mi óvodánk
Waldorf oviWaldorf-óvoda Győrsövényházon!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az óvodában!
Győrsövényház, Gárdonyi G. út 45.

Kérdéseikre e-mailben és telefonon is szívesen válaszolunk!
vadrozsawaldorf@gmail.com
Telefon: 06 70 453 9125
Titkárság 96/531-003

A Mi óvodánk története

Az iskola helye lehetővé teszi, hogy a környező településekről és a nem túl távol fekvő városokból (Győr, Mosonmagyaróvár, Csorna) is érkezzenek ide gyerekek Az épület a Fertő-Hanság Nemzeti Park tőszomszédságában egy néhai kastély parkjában áll. A természeti környezet ideális egy óvoda számára is.

Megalakult egy közösség, amely célul tűzte ki, hogy létrehoz egy óvodai csoportot, ez a közösség a szülőkből, az óvodapedagógusokból és a tanári kollégiumból állt össze. Az iskolának is helyet adó győrsövényházi önkormányzat saját óvodájának üresen álló termét ajánlotta fel a csoport számára. Az óvodaalapítók felvállalták, hogy az óvodaindításhoz szükséges pedagógiai, tárgyi és anyagi feltételeket megteremtik. Ezzel lehetővé vált, hogy 2010-ben elinduljon a Waldorf-óvoda.


Az óvoda sajátos arculata

Óvodánk a Waldorf–óvodapedagógiai Programban meghatározott elvek alapján működik. Egyedi vonásait családiassága és falusias jellege adja. Az iskolában tanuló számos testvér meghitt, ismerős környezetet nyújt az óvodásoknak. Közös ünnepek, családi programok, kirándulások erősítik az összetartozás érzését.

Az óvoda épülete csodálatos vidéken áll. A tágas, sokféle játékra alkalmas udvar erdővel szomszédos. A levegő, a táj tisztasága egészséges „burkot” teremt a gyermekek köré. A természet közelsége jó lehetőséget ad a Waldorf-pedagógusnak, hogy a gyermekekben ápolhassa a természeti világ szeretetét.

Óvodánk éves rendje megegyezik az iskola évrendjével.
Forrás : http://www.vadrozsawaldorf.hu